Klant in Bio-food wil een goed Warehouse Management Systeem


 

Slendier gaat samenwerking aan met Kolibri Logistiek

Managing director en eigenaresse Erica Hughes van Slendier kiest Kolibri Logistiek als logistieke partner. Kolibri Logistiek gaat de opslag van de voorraad en het assembleren/verpakken/verwerken van orders van Slendier doen. Een vlekkeloos werkend Warehouse Management Systeem is één vereiste. Slendier wil een one-stop-shop voor hun gehele Supply Chain. René Gouw van Kolibri Logistiek zegt: “Dit houdt in dat wij de zeevracht vanuit China organiseren en de containers in Rotterdam inklaren. Maar ook het wegtransport vanuit Italië regelen en het lossen en opslaan in het warehouse van Kolibri Logistiek in Krimpen aan de Lek verzorgen.”

Warehouse Management systeem

Daarnaast wil Slendier een flexibele samenwerking om de klanten in Europa snel te kunnen bedienen. Zij wil daarbij gebruik kunnen maken van een geautomatiseerd logistiek proces. Met het Warehouse Management Systeem van Kolibri Logistiek heeft Slendier realtime inzicht in voorraden met bijbehorende batchnummers en THT-datums. Ook kunnen er dankzij de koppeling met ons zelfgebouwde WMS specifieke batches worden doorgestuurd. Die het WMS vervolgens aan die specifieke order toewijst. Zo kan naast het FIFO-principe ook eenvoudig de wens van de eindklant worden gerealiseerd. Op dit moment worden de orders al succesvol met het WMS verwerkt.

Assemblage en verpakken

Naast de gebruikelijke orders verzorgt Kolibri Logistiek ook de assemblage en het verpakken van consumentenmaaltijden. Hiervoor dienen de THT-datums op de Slendier-verpakkingen te worden geprint.  Hiervoor is een speciale printer aangeschaft. Vervolgens dienen de verpakkingen te worden gevuld met verschillende voorverpakte maaltijdcomponenten. Deze zijn afkomstig uit verschillende locaties wereldwijd. Op deze manier is de gehele Supply Chain bij één en dezelfde logistieke dienstverlener ondergebracht.

Slendier is gespecialiseerd in het maken van glutenvrije noedels, rijst en pasta’s. Deze producten zijn allemaal gemaakt van een plantaardig gewas genaamd Konjac. Dit word in Aziatische landen al eeuwenlang  gegeten. Voedingsmiddelen gemaakt van Konjac zijn vezelrijk, caloriearm en bevatten weinig koolhydraten. Ideaal dus als basis voor afslankmaaltijden.

Warehouse Management Systeem

Team Slendier ontmoet team Kolibri Logistiek

 

Kolibri Logistiek specialiseert zich in biologische producten. Het is SKAL-gecertificeerd en heeft al jaren ervaring met het begeleiden van klanten in dit specialistische logistieke proces. Daarbij is de loods vlakbij Rotterdam, ‘The Gateway to Europe’. Om de opslag van alle pallets te kunnen faciliteren is de loods reeds uitgebreid met nog eens 500 vierkante meter. Door die uitbreiding van de loodscapaciteit is er genoeg plek om alle producten van Slendier op te slaan.  En komt er meer ruimte beschikbaar voor huidige en toekomstige klanten.

Beide partijen vertrouwen op een succesvolle samenwerking.

 

Voetnoot: dit artikel is ook, in enigzins gewijzigde vorm, geplubiceerd op het Biojournaal op 30-10-2019: https://www.biojournaal.nl/article/9158237/gehele-supply-chain-bij-een-logistieke-dienstverlener-ondergebracht/

Misschien ook interessant:


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *