SPI milieuvriendelijke verpakking kiest voor Kolibri Logistiek


SPI kiest voor Kolibri Logistiek als Internationaal Distributiecenter

Sustainable Packaging Industries ontwerpt en produceert voorgevormde pulpverpakking.  Allison Reed, president van het Amerikaanse SPI zegt; ” Onze missie is het leveren van milieuvriendelijke verpakkingsoplossingen die voldoen aan de esthetische, milieu- en prestatiedoelstellingen van onze klanten”. De verpakking is dan ook gemaakt van gerecycled karton en op zijn beurt óók weer 100% recyclebaar.

bio verpakking

Biologische verpakking

Wat is gegoten pulp?

voorgevormd als verpakking

Verpakking van voorgevormde pulp wordt gemaakt van verschillende vezelmaterialen, zoals gerecycled papier, karton of andere natuurlijke vezels (suikerriet, bamboe, tarwestro). De grondstoffen bepalen mede de kleur, de oppervlaktestructuur en de sterkte van de verpakking.

De gevormde pulpverpakkingen worden naar wens voorgevormd. In tegenstelling tot kartonnen dozen begint het dus niet als een plat vel. In plaats daarvan is het ontworpen met ronde hoeken en complexe driedimensionale vormen. Eierdozen zijn een goed voorbeeld.

In de afgelopen jaren is de productietechnologie verbeterd, zodat de eindproducten een gladder oppervlak hebben en een meer verfijnde look & feel. Door het verbeterde uiterlijk worden de pulpverpakkingen nu gebruikt voor een breed scala aan toepassingen, naast de traditionele beschermende verpakkingen (eindkappen, eierdozen).

Het groeiende belang van duurzaamheid heeft er ook toe bijgedragen dat de pulpverpakking een aantrekkelijke optie is geworden. Niet alleen kunnen ze worden gemaakt van gerecycled materiaal, maar ze kunnen ook gemakkelijk opnieuw worden gerecycled na hun nuttige levenscyclus. Als ze niet op de stortplaats of in de recyclinginstallatie terechtkomen, zijn de vezels in pulpverpakkingen biologisch afbreekbaar, in tegenstelling tot plastic en piepschuim (EPS)-verpakkingen.

GreenKraft clamshells

De GreenKraft clamshells van SPI zijn een kant-en-klare voorgevormde pulpverpakkingsoplossing. De clamshells zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen om een breed scala aan producten te ondersteunen. Allison Reed zegt; “We begrijpen dat Europese bedrijven op zoek zijn naar milieuvriendelijke, kunststofvrije verpakkingsoplossingen en we zijn blij dat we onze duurzame verpakkingsoplossingen kunnen aanbieden”.

verpakking

Diverse vormen en maten van clamshell verpakkingen zijn mogelijk.

“Sustainable Packaging Industries (SPI) is verheugd aan te kondigen dat we nu onze lijn GreenKraft clamshells versturen vanuit Kolibri Logistiek, ons nieuwe magazijn in Nederland. Met onze nieuwe Europese locatie kunnen we onze Europese klanten beter van dienst zijn met een snellere en goedkopere levering”.

Voetnoot: dit artikel is ook, in enigzins gewijzigde vorm, geplubiceerd op het Biojournaal van 21-2-2020 ; https://www.biojournaal.nl/article/9191804/blij-dat-we-onze-duurzame-verpakkingsoplossingen-kunnen-aanbieden/

Misschien ook interessant:


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *