Status van pakket aanpassen


In 2014 heeft DHL het consumentenportaal DHLparcel.nl ingericht.

Het komt vaak voor dat een pakket bij de 1e bezorgpoging niet bezorgd kan worden omdat de geadresseerde niet thuis is. Je zou denken dat als iemand iets bestelt dat hij of zij zich dan gelijk realiseert dat hij of zij dan wel thuis moet zijn om een pakket in ontvangst te nemen maar in de praktijk gaat dat vaak mis. Zelfs een 2e en 3e keer wil het soms nog niet lukken. Om daar wat aan te doen heeft DHL een consumentenportaal genaamd DHLparcel ingericht.

Status van je pakket wijzigen

Als een pakket op het huisadres van een geadresseerde moet worden bezorgd, maar hij of zij is niet thuis, dan doet de bezorger van DHL een kaartje door de brievenbus. Op dit kaartje staat aangevinkt wanneer het pakket weer opnieuw wordt bezorgd. Rechts bovenin op het kaartje staat een barcode die de bezorger ingescand heeft.  Rechts onderin staat een infocode die voor de geadresseerde is.  Deze code is gekoppeld aan het pakket. Met deze infocode kan hij of zij inloggen op DHLparcel.nl en dan eventuele wijzigingen doorgeven zoals een andere datum voor bezorging of afgeven bij buren. Ook kan de geadresseerde het pakket laten bezorgen bij een DHL servicepoint dat zich bevindt in het bezorggebied van het desbetreffende depot.

pakket

De bezorger vult de KIB kaart in, scant de barcode en doet hem vervolgens in de brievenbus.

 

Succesvol je pakket laten bezorgen

DHLparcel.nl is nu actief en het aantal bezoeken groeit gestaag.  Het zijn er inmiddels al zo’n 800 per dag. De meeste bezoekers passen de datum aan van bezorging, maar de keuze om het pakket op een DHL servicepoint in de buurt te laten bezorgen is een goede tweede. Door deze service is de scoring kans om een pakket de 2e keer wel te kunnen bezorgen significant omhoog gegaan. Wel zo prettig voor de geadresseerde én voor de bezorger. Want die vind het ook niet leuk om voor niets langs de deur te komen.

Wilt u ook uw pakketten succesvol laten bezorgen? Vul dan nu het offerte formulier in!

Misschien ook interessant:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *