Betaalmethode bepaalt succes webshop


Internetshoppen en het belang van een veilige betaalmethode

Commerciele ontwikkelingen op internet breiden zich uit. Steeds meer, betere en snellere webshops zorgen voor een ongekende vlucht in digitaal zakendoen. Er zijn volop kansen maar aan het einde van het bestelproces draait het uiteindelijk om het vertrouwen van de consument in de betaalmethode.

Vertrouwen

Er zijn 3 factoren die dat vertrouwen in de betaalmethode bepalen:

1. De technische veiligheid van de webwinkel
2. De betrouwbaarheid van de ondernemer
3. De veiligheid van het gekozen betaalmiddel

Oplichting

Als eigenaar van een webwinkel moet je op jouw beurt weer vertrouwen dat de klant daadwerkelijk betaald. Een veel gebruikte fraude methode is dat een product op iemand anders zijn naam wordt besteld maar bij de oplichter wordt bezorgd. Grote webwinkels zijn daar op ingesteld door betere beveiliging volgens PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standards) maar als kleine of middelgrote webwinkelier zult u fraude minder snel herkennen.

De ideale betaalmethode

Vanzelfsprekend is het van belang om een goede betaalmethode te regelen.
IDeal is momenteel veruit het meest populair als betaalmethode. U heeft daarbij de keuze om dat via de bank te regelen of via een Payment Service Provider.
PSP’ers regelen dat u meerdere veilige betaalmethodes aan uw klanten kunt aanbieden, niet alleen iDeal maar ook creditcards en PayPal. Of buitenlandse betaalmethodes als u internationaal het net op wilt. Zij richten zich pur sang op een veilige betaalomgeving. Daarmee bent u én uw klanten verzekerd van een veilig, snel en effectief betaalproces.

Logistieke voordelen

PSP’ers als Square (USA), Payleven (DE), Powa (GB) en zelfs het nederlandse Adyen bieden een Point Of Sale terminal(letje) die je kunt inpluggen op je mobiele telefoon. Daarmee kun je bijvoorbeeld perfect in winkels en restaurants betalen maar stelt u zich eens voor als uw pakketbezorger hiermee zou gaan werken. U hoeft dan geen (dure) remboursmethode meer aan te bieden in uw betalingsproces.  Uw klanten pinnen ter plekke als het pakje wordt aangeboden. U weet zeker dat u uw geld heeft en de klant weet zeker dat hij zijn pakje heeft. En voor de logistieke dienstverlener heeft het als voordeel dat hij niet met contant geld over straat hoeft. Een win-win situatie dus!

Mobiele betaalmethode

Mobiele telefoon + dongle wordt mobiele PIN terminal voor een veilige betaalmethode.

 

Veilig pinnen

Steeds meer ondernemers weigeren cashgeld betalingen. Dit o.a. voor de veiligheid van het personeel maar ook om het risico van vals geld betalingen uit te sluiten. Horecabedrijven, winkels, tankstations en banken hebben zich al verenigd om veilig pinnen te bevorderen.
Hiermee lijkt pinnen af te stevenen als dé ideale veilige betaalmethode van de toekomst.

René Gouw

 

Misschien ook interessant:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *