Tarieven SKAL 2024


Tarieven Skal gaan in 2024 met 10% omhoog Zojuist heeft Skal haar tarieven voor 2024 bekendgemaakt. Deze Skal tarieven worden ieder jaar bijgewerkt naar aanleiding van verhoogde loonkosten en kostenstijgingen voor het toezicht houden en certificaten uitreiken danwel intrekken. Voor 2024 heeft Skal berekend dat de stijging van kosten 10% is. En dat dit voornamelijk… Lees meer »

Anuga 2023


Bezoek van de Anuga 2023 beurs in Keulen Van zaterdag 7 tot en met woensdag 11 oktober was de Anuga 2023 geopend voor bedrijven uit de voedings industrie. Niet alleen producenten stonden daar maar ook verpakkings bedrijven, laboratoria, retailers en ook een paar logistieke dienstverleners die zich in food distributie hebben gespecialiseerd. Wij bezochten de… Lees meer »

B2B en B2C distributie door geheel Europa


B2B en B2C distributie door één en dezelfde fulfillment partner kom je niet vaak tegen. Als je je producten naar zowel retailers als naar consumenten stuurt door geheel Europa dan heb je een logistiek partner nodig die deze kanalen alletwee kan bedienen. Er zijn niet veel logistieke dienstverleners die gespecialiseerd zijn in zowel B2B als… Lees meer »

Wat betekend ISPS in de scheepvaart?


Als je je bezig houdt met logistiek, internationale handel, opslag en distributie, dan krijg je vroeg of laat te maken met het vervoer van zeecontainers. Dit is het 4e artikel ( het 1e ging over Incoterms, het 2e over Bill Of Lading, het 3e over Terminal Handling Charges) van een serie over documenten en termen… Lees meer »