B2B en B2C distributie door geheel Europa


B2B en B2C distributie door één en dezelfde fulfillment partner kom je niet vaak tegen. Als je je producten naar zowel retailers als naar consumenten stuurt door geheel Europa dan heb je een logistiek partner nodig die deze kanalen alletwee kan bedienen. Er zijn niet veel logistieke dienstverleners die gespecialiseerd zijn in zowel B2B als B2C maar Kolibri Logistiek is er één. Daarnaast zijn we gespecialiseerd in (biologische) food producten.

De gehele Supply Chain

Voor de meeste van onze klanten nemen wij de gehele Supply Chain weer. We halen goederen op op de plaats van productie; Ex works of FOB, meestal in Azië of Amerika. Maar met ons uitgebreide netwerk van agenten kunnen we goederen ophalen over de hele wereld. We monitoren de transit time (ETA) van de container(s) op de boot. Gedurende de transit time zorgen we dat we alle papieren klaar hebben voor de inklaring van de goederen zodra de boot de haven van Rotterdam bereikt.

Inslag

Zodra de container wordt vrijgegeven door de douane regelen we het transport van de container naar onze loods in Waddinxveen. Tegen die tijd heeft u een inslag gemaakt in het klantenportaal van ons WMS.

B2B en B2C

Voorgemelden en verwerkte inslagen zijn inzichtelijk in uw klantenportaal.

Ons team controleert uw producten bij aankomst in onze loods. Als alles conform is volgens de inslag die u heeft aangemaakt (en in 99% van de gevallen is dat zo) dan worden de goederen opgeslagen op locatie in palletstellingen.

Orderpicken van B2B en B2C orders

Vanaf het moment dat de inslag is afgesloten kunt u orders inschieten. Eigenlijk kan dit al eerder maar als er dan nog geen voorraad beschikbaar is zullen deze orders de status “Backorder” krijgen. U kunt orders hebben voor retailers én voor consumenten, dus voor B2B en B2C. Onze orderpickers krijgen orders toegewezen in hun scanners en beginnen met orderpicken. Als orders zijn gepickt gaan ze naar de paktafel. B2C orders worden als pakket verpakt en B2B orders zullen meestal pallets zijn maar soms ook pakketten.

B2B en B2C distributie

Paktafel bij Kolibri Logistiek voor B2B en B2C orders.

B2B en B2C orders verzenden

Orders die klaar zijn voor verzenden worden gescheiden; B2B zendingen op pallets gaan naar de shipping lanes bij de outbound sectie van ons warehouse. We hebben 12 loadingdocks voor outbound zendingen. Voor B2C zendingen worden de pakketten gesorteerd per gekozen pakketvervoerder; DHL, GLS, DPD of Fedex of UPS voor spoedleveringen. Alle pakketten zijn voorzien van een verzendlabel met Track & Trace gegevens. Deze T&T gegevens worden ook gemailed naar de ontvangers zodat zij ( maar u ook middels het klantenportaal!) de status van hun pakket kunnen volgen.

Kortom onze slogo is: Wij weten ALLE wegen, om ALLE producten naar ALLE bestemmingen in Europa te krijgen!

Kolibri Logistiek speelt met logistiek. En wij spelen op Champions League niveau! Wij kunnen de gehele Supply Chain waarnemen vanaf het afhalen van uw producten op de plek van productie tot de zogenaamde ‘Last mile’ naar uw klanten. Vraag nu een offerte aan!

Misschien ook interessant:


2 reacties op“Status van pakket aanpassen

  1. tuinman op

    goede morgen, via de kpn heeft u opdracht gekregen woensdagavond 7-5-2014 aan de havenstraat 12b een pakketje te komen halen(digitenne) 9471 AM Zuidlaren. bij de heer Tuinman. deze is reeds verhuist eb ik probeer uit alle macht om het ophaaladres te wijzigen. Ik hoop dat dit bij deze lukt daar de kpn niets kan wijzigen. Nieuwe adres Ronkelskamp 46 9468EP Annen. m.vr.gr. H Tuinman

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *