Kolibri Logistiek in zee met WICS


verzenden van pakketten en pallets

Logistiek dienstverlener Kolibri Logistiek is in zee gegaan met WICS. Het bedrijf uit Krimpen aan de Lek gaat op korte termijn aan de slag met het WICS Warehouse Management Systeem. Het huidige WMS voldeed niet meer aan de wensen en eisen van eigenaar René Gouw. Hij ging op zoek naar een “beter WMS” en kwam uit bij WICS.

Fulfillment en fijnmazige distributie

Kolibri Logistiek is gespecialiseerd in fijnmazige distributie en fulfillment. Zo doet het bedrijf voor DHL de distributie van hun pakketten in de regio Krimpenerwaard en Capelle a/d IJssel. Daarnaast verzorgt het ook palletdistributie naar zakelijke adressen. Binnen de fulfillment tak biedt Kolibri Logistiek een breed scala aan activiteiten zoals opslag, assemblage, etiketteren, verpakken, orderpicken en verzenden. Naast de distributiewerkzaamheden voor DHL, worden er zo dagelijks zo’n 150 B2C én B2B orders verwerkt.

We willen met WICS een efficiencyslag slaan op operationeel vlak, maar ook op administratief gebied.

Zee- en luchtvracht

Binnenkomende goederen komen verdeeld over de week binnen. Dit varieert bij Kolibri van dozen tot pallets en soms zelfs (20 ft en 40 ft) containers. Het bedrijf uit Krimpen aan de Lek verzorgt namelijk ook zee- en luchtvracht voor een aantal klanten.

Enkele foto’s van het magazijn, dat sinds kort weer is uitgebreid: “We hebben inmiddels 2 extra hallen in gebruik genomen.

Specialist binnen food branche

Al sinds de start van het bedrijf, voert het activiteiten uit binnen de branche van food en voedingssupplementen. Vandaag de dag werkt Kolibri Logistiek onder andere voor Ekopura, SuperfoodShop, Queen of Tahini en onoff spices!. Binnen deze branche heeft het bedrijf ook nog eens een specialisatie: “We hebben het SKAL certificaat voor de opslag en distributie van biologische producten.”

Zoektocht naar “beter WMS”

Medio 2015 ontstonden de eerste contacten tussen WICS en Kolibri Logistiek: “We hebben in het verleden al eens bij WICS aan tafel gezeten, destijds voor een light versie (WELPP, red.). Dat is toen niet doorgegaan en we hebben destijds voor een ander WMS gekozen, maar we hadden toen wel al zijdelings naar de Enterprise versie gekeken. Dat is blijven hangen.” Zo nam Gouw begin 2017 weer contact op met WICS: “Omdat wij het nodige in food doen, zijn batchnrs en THT data belangrijke items. Daar kon ons huidige WMS niet mee overweg. Daarnaast wilden wij ook makkelijker gegevens uit het WMS halen voor rapportage én facturatie.”

Voor het behalen van een SKAL certificaat worden continu strenge controles gehouden.

Na een goed gesprek in Krimpen aan de Lek met WICS’ commercieel manager Astrid Rotsteeg en consultant Nicoline Vreezen, was de overeenkomst binnen een mum van tijd rond. Gouw wil dan ook op korte termijn starten: “We willen met WICS een efficiencyslag slaan. Op operationeel vlak (op de werkvloer), maar ook op administratief gebied.”

Misschien ook interessant:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *