Anuga 2023


Bezoek van de Anuga 2023 beurs in Keulen

Van zaterdag 7 tot en met woensdag 11 oktober was de Anuga 2023 geopend voor bedrijven uit de voedings industrie. Niet alleen producenten stonden daar maar ook verpakkings bedrijven, laboratoria, retailers en ook een paar logistieke dienstverleners die zich in food distributie hebben gespecialiseerd. Wij bezochten de Anuga op zaterdag.

Anuga

De Anuga 2023 beurs op de Koeln Messe

Anuga 2023, 10 handelsbeurzen in 1

Daar de Koelnmesse een mega groot gebouw is met 11 hallen (sommige zelfs met 2 verdiepingen) en een congres gebouw, konden ze in iedere hal een andere beurs houden;

  1. Anuga Fine Food; Gourmet en delicatessen producten
  2. Anuga Frozen Food; Vriesgoed en ijs producten
  3. Anuga Meat; Vlees, worsten, wild en pluimvee producten
  4. Anuga Chilled & Fresh Food: Gekoelde en vers producten zoals vis, fruit en groenten.
  5. Anuga Diary; Zuivel producten
  6. Anuga Bread & Bakery; Brood , gebak en koek
  7. Anuga Hot Beverages; Warme dranken
  8. Anuga Drinks: Dranken
  9. Anuga Organic: Biologische voedingsproducten
  10. Anuga Out of Home: Culinaire uitrusting en inrichting voor restaurants en catering bedrijven

Zoals u kunt zien had iedere hal zijn eigen “specialiteit”. De gehele week waren er seminars, verkiezingen, talkshows, thema’s en nieuwe product introducties. De duitse pers was daarom goed vertegenwoordigd met live reportages op de radio en televisie. Eigenlijk is het jammer dat consumenten niet toegelaten worden op deze beurs. Als mensen eens zouden weten wat er allemaal voor lekkers in de wereld te krijgen is…

Anuga biologisch

Voor ons was Anuga Fine Food, Anuga Bread & Bakery and Anuga Organic (biologisch)  het meest interessant. Wij hebben tenslotte geen mogelijkheid voor bevroren of gekoelde opslag. Dus wij focussen ons op verpakte food producten met een houdbaarheidsdatum van 1 of 2 jaar. Omdat we bij Kolibri Logistiek gespecialiseerd zijn in biologische voedings producten was Anuga Organic in hal 5.1 het meest interessante. Vóór de beurs hadden we al wat bedrijven gecontact en we hadden zo’n stuk of 10 afspraken staan. Naast dat we nieuwe contacten bezochten, gingen we natuurlijk ook langs bij bestaande klanten zoals Sempio.

Anuga 2023

Op bezoek bij Seo Heeseok op de Sempio stand.

Retailers, groothandels en producenten waren allemaal aanwezig op de Anuga 2023 en we hebben een paar heel interessante contacten gelegd. Het meest gehoorde probleem van bedrijven van buiten Europa is hoe zij hun goederen door de douane kunnen krijgen. Het begint meestal met het verschepen van containers vanuit het land van productie naar een logistiek dienstverlener in Europa. Maar na aankomst in de Rotterdamse haven moeten de goederen ingeklaard worden door de douane. Wij kunnen helpen met een fiscale vertegenwoordiging of nog beter met het opzetten van een entiteit. Het voelde als een opluchting voor de mensen met wie we spraken dat we hun logistieke uitdagingen kunnen oplossen. En ondanks dat het vele lopen door de hallen van de Koeln Messe een soort van aanslag was op onze benen konden we toch naar huis met een hoop huiswerk! Hebben wij u gemist op de Anuga? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ik ben ervan overtuigd dat we ook uw Supply Chain kunnen verbeteren.

Anuga

Deze trotse standhouder kwam helemaal van Niue om zijn vanille te promoten.

Kolibri Logistiek speelt op het gebied van logistiek. En wij spelen op Champions League niveau! Wij kunnen uw gehele Supply Chain waarnemen vanaf  de plaats van productie van uw goederen tot aan de zogenaamde last mile naar uw klanten. Vraag een offerte aan!

Misschien ook interessant:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *