Biologisch product met Skal certificaat? Dan ook een logistiek partner met Skal certificaat!

Biologische producten afwegen

Biologische producten afwegen

Skal is de controlerende instantie voor biologische producten. Er is steeds meer aandacht voor biologische producten. Door al deze aandacht is de markt hiervoor aan het groeien. De term biologisch is echter wettelijk beschermd en mag niet zomaar gebruikt worden. Een certificaat moet hierin uitkomst bieden.  En is ook naar de consument toe een keurmerk wat moet zorgen voor een aantoonbare betrouwbaarheid van biologische producten. Kolibri Logistiek beschikt over een Skal certificaat.

Organic food

Europees logo voor biologische producten.

Opslag biologische producten

Alleen een Skal certificering voor biologische producten is niet voldoende. Wanneer er gebruik gemaakt wordt van een logistiek partner, dient deze namelijk ook over een certificering te beschikken.
Een belangrijke klant van Kolibri Logistiek is onoff spices!. Zij hebben biologische producten en zijn Skal gecertificeerd. Als fulfillment partner in het logistieke proces van onoff spices! heeft de certificering van Kolibri Logistiek dan ook zeker toegevoegde waarde.

Impact Skal certificering

Ook voor een logistiek dienstverlener heeft de certificering de nodige impact. Zo moet duidelijk geregistreerd worden wat er wanneer binnenkomt, incl. batchnummers en THT data. Ook dienen producten gescheiden van andere producten opgeslagen te worden.

 

Skal

Skal controleert regelmatig inkomende zendingen

Certificering als eis

Bedrijven die biologische producten opslaan, of het nu gaat om grondstoffen, halffabricaten of eindproducten, dienen hiervoor gecertificeerd te zijn. De certificering eis geldt voor de volledige biologische keten. Skal bio controle houdt hier in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken toezicht op dmv regelmatige inspecties.

 

 

Mogelijkheden Skal certificering

Naast de certificering eis die voor biologische producten geldt, ziet Kolibri Logistiek ook duidelijk voordelen en kansen. Als proactieve logistieke partner kunnen we nu ook het fulfillment proces voor biologische producten doen dankzij het certificaat. Dat biedt weer nieuwe kansen. We kunnen producenten van biologische producten ontzorgen op het gebied van onder andere:

Zo kunnen we zorgen voor distributie van biologische producten naar bijvoorbeeld webshops,  supermarkten en consumenten. Dus B to B maar ook B to C markten. Er liggen veel kansen in het steeds verder toenemend bewustzijn van consumenten voor de hele biologische sector.

Biologische producten verpakken

Biologische thee afvullen

Meer informatie?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Wenst u meer informatie over hoe Kolibri Logistiek u kan ondersteunen in uw logistieke vraagstuk? Neem dan contact op, of doe de bespaarcheck.

Onze biologische klanten;

 

Cocoa Supply logo