European Youth Event moet jonge ondernemers inspireren


Erasmus for Young Entrepreneurs (EYE programma)

KRIMPEN AAN DE LEK – De Europese Commissie stimuleert ondernemerschap op verschillende manieren. Eén van die manieren is het Erasmus for Young Entrepreneurs Programme. Internationalisering en het in zekere zin ‘grenzeloos’ ondernemen zijn daarbij belangrijke pijlers. Later deze maand vind in het Europees Parlement het European Youth Event 2016 plaats in Straatsburg. Niet alleen politieke vraagstukken komen aan de orde maar ook worden jonge ondernemers geïnspireerd worden om over de landsgrenzen heen te kijken. De bijeenkomst heeft overigens een Nederlands tintje. René Gouw, directeur van Kolibri Logistiek zal tijdens het evenement een workshop geven genaamd ; Start-up, i can fly. (Voor het volledige programma kijk op : http://www.europarl.europa.eu/european-youth-event/en/programme.html )

Uitwisselingsproject

Voor René Gouw van Kolibri Logistiek (https://www.kolibrilogistiek.nl/) begon deelname al in 2014. In Nederland werden 110 startende ondernemers verwelkomd en 32 Nederlandse starters bezochten een onderneming in het buitenland. “Als host mochten we de Italiaan Renato Reggiani ontvangen met zijn bedrijf Biopic. Voor zijn producten was hij op zoek naar een logistieke oplossing. Kennisuitwisseling met ons als logistiek dienstverlener was erg prettig voor hem. Vooral het gegeven dat vanuit ons logistiek centrum vlakbij Rotterdam heel Europa te beleveren is maakte de nodige indruk” aldus Gouw.

European Youth Event

Ook na de uitwisseling wordt nog samengewerkt

 

European Youth Event 2016

Op 20 en 21 mei staat het European Youth Event 2016 op het programma. Straatsburg maakt zich op voor de ontvangst van naar schatting 7.000 bezoekers uit verschillende landen in Europa. Gouw zal tijdens dit evenement een workshop geven. Onder de titel ‘Start up: I can fly’ deelt hij zijn ervaringen met het publiek. Naast zijn ervaring die hij als ‘host entrepreneur’ binnen het programma heeft opgedaan, wil hij de deelnemers inspireren door ook een stukje praktijkervaring als ondernemer te delen.

Internationaal ondernemerschap

Hoewel binnen de EU grenzen steeds meer vervagen, zijn er per land vaak nog grote verschillen. Het is daarom helemaal niet zo’n vreemd idee om kennis op te doen voordat markten betreden worden. Daarnaast blijkt uit navraag bij deelnemers dat het ook leerzaam is op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, taalontwikkeling en managementvaardigheden.

Gouw verklaart instemmend en voegt hieraan toe: “Het werkt ook nog eens inspirerend. Door ervaringen uit te wisselen en vraagstukken vanuit verschillende perspectieven te bekijken, ontstaan weer allerlei nieuwe ideeën”.

Erasmus for Young Enterpreneurs

Ondernemers die zelf interesse hebben om deel te nemen aan het uitwisselingsprogramma, kunnen zich oriënteren en aanmelden via de website http://erasmus-entrepreneurs.eu/

 

Misschien ook interessant:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *