E-fulfillment providers


E-fulfillment in Supply Chain Magazine

In het oktober nummer van  Supply Chain Magazine stond een artikel over de grote diversiteit in e-fulfillment providers.

Grote diversiteit in e-fulfillment providers

Omvang en professionaliteit moeten aansluiten bij webshop

 

Kleine webshops worden groot, grote webshops nog groter en professioneler. Er is steeds vaker sprake van multichannel-belevering in zowel B2C als B2B. Voor bedrijven die ervoor kiezen om de logistieke orderverwerking onder te brengen bij een e-fulfillment bedrijf, is het belangrijk dat de grootte en professionaliteit van het fulfillmentbedrijf aansluit bij dat van de webshop.

Clicks en bricks

Giganten zoals Bol.com, Amazon en nieuwkomer Zalando worden platforms voor aanbieders van producten van derden, uit eigen voorraad of als drop shipping. Na de bestelling op de webshops van deze e-tailers zijn er twee scenario’s; de webshop heeft het product op voorraad en verstuurd het zelf, of de bestelling wordt doorgeleid naar de orginele aanbieder van de producten, die dan zelf voor de verzending zorgt.

Branchespecialisatie

Een aantal bedrijven maakt een duidelijke keuze in branchespecialisatie. Zo is Fashionwheels gericht op fashion- en lifestylproducten. Het bedrijf voert e-fulfillment uit voor Suit Supply, Supertrash, Adam, Zenggi en Vlisco. CB daarentegen heeft in Nederland een sterke positie in de e-fulfillment van boeken en overige media en in de distributie van e-books. CB is sinds 2012 wel aan het uitbreiden naar healthcare en fashion. Arvato is gespecialiseerd in supply chain en after sales-oplossingen in de IT/hightech en elektronica-industrie.

Voor veel vragen over e-fulfillment bestaan nog geen pasklare antwoorden. Supply Chain Magazine ging op zoek naar de antwoorden over de omvang en de professionaliteit van  fulfillmentbedrijven die actief zijn op de nederlandse markt. Onderstaande postioneringsmatrix is een van die resultaten van de zoektocht. In het oktobernummer 2012 is het volledige artikel te lezen.
Geïnteresseerden kunnen een exemplaar van deze editie ophalen tijdens ICT & Logistiek in de jaarbeurs Utrecht van 13 – 16 november 2012. Hal 10, standnummer D050.
 Kolibri Logistiek staat hier rechts onderin de infographic richting Specialist.
E-fulfillment providers

Kolibri bevindt zich rechts onderin, richting Specialist

 

Bron: Supply Chain Magazine nummer 6 | oktober 2012

Misschien ook interessant:


Een reactie op “E-fulfillment providers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *