De missie van Kolibri Logistiek versus uw Supply Chain


Onze droom

Pure passie voor het vak. Daaruit is Kolibri Logistiek opgerezen. Van je hobby je werk maken is voor veel mensen onbereikbaar, maar eigenaar René Gouw besloot ervoor te gaan. Zijn droom was, en is nog altijd, om bedrijven tijd en moeite uit handen te nemen door middel van verzending en logistiek. Doorzettingsvermogen en een onmiskenbaar hoge mate van talent en passie voor het vak hebben ervoor gezorgd dat René zijn droom kon verwezenlijken.

Ons verleden

Eind 20e eeuw stond de markt van pakkettendistributie nog in de kinderschoenen. Pakketten werden alleen door complete vrachtwagens bij het postkantoor geleverd, waar je het vervolgens zelf op moest halen. Daardoor duurde bezorging van een bestelling vaak een week of langer. René Gouw vond dat dit sneller kon en heeft daarom in 1999 Kolibri Logistiek opgericht. We begonnen als een opslagplaats voor het bedrijf Selektvracht (tegenwoordig DHL) waar niet veel later de sortering en bezorging van haar pakketten bijkwam. Hierdoor kwamen er steeds meer klanten bij met kleinere bestellingen. Ook werden de activiteiten uitgebreid met postdistributie voor Selektmail. René kreeg steeds meer ruimte om werknemers aan te nemen en in een paar jaar tijd was het team flink uitgebreid. Kolibri Logistiek had vervolgens als snel 3 vestigingen verspreid over het groene hart; Krimpen a.d. IJssel, Gouda en Zevenhuizen. Na de crisis van 2008 besloot René het aantal vestigingen in te korten en alle activiteiten onder 1 dak onder te brengen in Krimpen a/d Lek, zodat het bedrijf kon voortbestaan. Nu klimmen we weer omhoog naar een positie sterker dan ooit! Momenteel zitten we in Waddinxveen met een warehouse van 12.000m2

Onze identiteit

Net als een kolibrie is Kolibri Logistiek snel, flexibel, klein en nauwkeurig. Klein maar fijn weliswaar. Omdat we geen onpersoonlijk miljardenbedrijf zijn kunnen we de tijd nemen om een relatie op te bouwen met de klant. Ook nemen we de tijd om alles wat binnenkomt en weggaat goed te controleren en gezamenlijk tot een oplossing te komen om het gehele logistieke proces vlekkeloos te laten verlopen.

Ons geheim

Ondernemers zien de logistiek toch vaak als een ‘Het-moet-maar’ onderdeel. Kolibri Logistiek weet dit en helpt bedrijven daarbij! Doordat de werknemers van Kolibri Logistiek de logistieke sector écht heel leuk werk vinden, kunnen ze er de passie insteken die u liever in uw onderneming stopt. De kracht van het bedrijf zit hem in een combinatie van een goede relatie met de klant, een hart voor een persoonlijk contact én een opmerkelijk oog voor detail.

Onze locatie

Kolibri Logistiek is vandaag de dag te vinden in Waddinxveen. Onder de rook van Rotterdam, The Gateway to Europe, hebben wij de beschikking over in totaal 12000m2 loods ruimte. Hier zijn wij iedere dag bezig met het bijdragen aan uw doelen. Door een combinatie van een grote werkruimte én de juiste middelen zijn wij in staat om het beste uit onszelf te halen en ons volledig voor u in te zetten.

Kolibri Logistiek

 

 

Onze service

‘Ontzorging’ is een woord dat nergens anders bestaat als bij Kolibri Logistiek. Het staat voor het uit handen nemen van werk, zodat onze trouwe klanten zich kunnen focussen op wat voor hun belangrijk is. Zo kunt u ’s nachts met een gerust hart slapen en kunnen wij doen wat wij het liefste doen!

U kunt bij Kolibri Logistiek terecht voor een breed assortiment aan fulfillment diensten, denk hierbij aan:

  • Assemblage
  • Etiketteren
  • Verpakken
  • Orderpicken
  • Opslag en voorraadbeheer
  • Verzenden

Onze bekwaamheid

De medewerkers van Kolibri Logistiek beschikken over jarenlange ervaring op het gebied van logistiek en alles wat met fijnmazige distributie te maken heeft. Daarnaast is Kolibri Logistiek SKAL gecertificeerd.  Dit betekend dat ook uw biologische voedings producten bij ons in goede handen zijn.  Bij food producten hebben we te maken met THT data en batchnrs. Deze kunnen wij allemaal verwerken in ons Warehouse Management Systeem. Zo kunt u bij het aanmaken van uw orders de juiste batch selecteren. Bij elektronische apparatuur kunnen wij ook werken met serienrs.

Ons toekomstbeeld

De droom waarmee René het bedrijf oprichtte wordt nog altijd nagestreefd bij Kolibri Logistiek. Wij hopen nog steeds ondernemers te mogen helpen bij het waarmaken van hún dromen en daarmee onze passie voor het vak te blijven uiten. Wij streven ernaar om zoveel mogelijk bedrijven te kunnen assisteren en hopen daarom internationaal te kunnen uitbreiden. We zullen hard werken om onze droom waar te maken, zonder dat onze persoonlijke aanpak ooit verloren zal gaan. En dát beloven we.

last mile

Bij fysieke distributie komt het uiteindelijk op de last mile aan.

Misschien ook interessant:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *