Kolibri Logistiek in het nieuws (uitwisseling)


Buitenlandse starters bij mkb

Artikel over uitwisseling, woensdag 13 aug 2014 |

469793

De Kamer van Koophandel is erg tevreden over een internationale uitwisseling waarbij beginnende ondernemers meelopen met ervaren ondernemers in een ander land. Vanuit Europa zijn 110 startende ondernemers in Nederland maandenlang te gast geweest bij ervaren mkb-ondernemers. 32 Nederlandse starters zijn naar het buitenland geweest. Volgens de Kamer van Koophandel houden de ervaren ondernemers vaak wat over aan de samenwerking, omdat na de uitwisseling ook nog wordt samengewerkt.

Spinazie in huis

Kolibri Logistiek uit Krimpen a/d Lek heeft al enkele maanden de Italiaan Renato Reggiani te gast. Hij wil een product verkopen waardoor mensen in hun eigen huis groenten kunnen kweken. Ook in kantoren en op gebouwen wil hij planten laten groeien.

“Artisjokken, tomaten, spinazie, iedereen kan het makkelijk in zijn huis laten groeien met ons product”, zegt Reggiani. Hij zoekt nog een financier voor zijn bedrijf. Tijdens die zoektocht wil hij in Nederland meer leren over het logistieke gedeelte van zijn bedrijf.

“Ik wil leren hoe ik de producten bij consumenten kan krijgen en dan is Nederland, en vooral Rotterdam, een goede plek. Het ligt in het hart van Europa. In minder dan 12 uur kun je in alle landen zijn waar wij ons product willen verkopen.”

Kolibri Logistiek hoopt zelf ook nog wat over te houden aan de uitwisseling. “Als het product een succes wordt, hopen wij er ook de vruchten van te plukken”, zegt eigenaar René Gouw. “Wij kunnen partner worden van elkaar. Dan gaan wij zijn producten uitleveren.”

Ook na de uitwisseling wordt nog samengewerkt

Ook na de uitwisseling wordt nog samengewerkt

Meer uitwisselingen

In Nederland kwam het project sinds vorig jaar op gang, maar vanuit de Europese Unie loopt het al sinds 2009. Europees zijn er al 2500 van dit soort uitwisselingen geweest, waarbij de Europese Commissie een beurs aan de startende ondernemer geeft.

De komende jaren wordt het tempo van de uitwisselingen opgeschroefd. In 2020 moeten er 10.000 starters hebben meegelopen met ervaren ondernemers uit andere landen.

Bron vermelding: www.nos.nl

Misschien ook interessant:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *