Met handhelds scannen van pakketten


Handhelds bij de bezorging van pakketten

Deze week zijn we eindelijk begonnen met de implementatie van de handhelds.

Dinsdagochtend zijn we eerst begonnen met een presentatie van het hoe en waarom van de handheld. Onze klanten in het segment opslag webshop vragen steeds vaker om real time informatie met betrekking tot Track en Trace gegevens van hun pakketten. Daarnaast werken al onze conculega’s in de logistiek al met handhelds, DPD, UPS, PostNL, GLS noem maar op. Willen we niet achterblijven dan moeten we dus met handhelds gaan werken. Dit zal tevens een hoop administratieve rompslomp overbodig maken. Een klant hoeft straks b.v. geen handtekening meer op te vragen als bevestiging dat een pakket daadwerkelijk geleverd is. Die handtekening staat nu realtime in zijn bestand bij iedere aflevering! Daarnaast zal het ook belangrijke management informatie gaan opleveren waar we straks ons voordeel mee kunnen doen.

Obstakels

De eerste dag hadden we ernstige problemen met de verbinding via Wifi wat de nodige vertragingen opleverde. Diverse bezorgers zijn uiteindelijk toch weer met de ambachtelijke werklijst vertrokken om hun pakketten te bezorgen. Bij de bezorgers waarbij de handheld geen problemen opleverde met het inscannen van de pakketten en de overdracht waren natuurlijk wel heel veel vragen. Natuurlijk hadden we dit vooraf verwacht en hadden speciaal voor deze dag zoveel mogelijk bezorgers ingedeeld zodat iedereen een klein ritje had. Na terugkomst van de bezorgers was het merendeel toch gematigd positief. Het is natuurlijk wennen, zo’n andere manier van werken, maar het ging, op een uitzondering na.

De 2e dag hadden we de problemen met de Wifi opgelost en hadden we dus gelijk een veel positievere stemming op de werkvloer. Zeker bij degenen waarbij het gisteren al lukte was deze 2e dag toch alweer een stuk beter.

Handhelds leveren de track & trace statussen voor webshops

Tiijdens het bezorgingsproces registreren handheld computers de Track & Trace gegevens van uw pakketten die uit de webshop verzonden zijn

De vrijdag na de hemelvaart wederom veel bezorgers ingezet met ieder een klein ritje. Vandaag werden weer 2 nieuwe bezorgers ingewijd in de geheimen van de handheld. Na terugkomst was er al 1 bezorger die nagenoeg net zo snel zijn ronde reed als voor het werken met de handheld. Hij zat weer op 20 pakketten per uur!

Al met al een roerig en druk weekje maar de kop is er nu af. Iedereen weet de basics nu van de handheld. De ontwikkelingen bij het verzenden van pakketten staan niet stil!

 

 

 

Misschien ook interessant:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *