Anuga Keulen


Samenvatting van ons bezoek

Logistiek in Keulen: van 8 t-m 13 oktober was in Keulen de Anuga, de grootste beurs voor voedingsmiddelen en dranken

Ongekend wat daar aan voedingsmiddelen vanuit de gehele wereld werd gepresenteerd. In totaal 11 (!) hallen, waarvan sommige dubbel waren dmv een onder- en bovenverdieping, vol met exposanten met etens- en drinkwaren.

De logistiek voor de bezoekers was zoals je van de duitsers kunt verwachten Grundig geregeld. Vanuit welke kant je de Kolner Messe ook benaderd, je hoeft na parkeren nooit meer te lopen dan ca. 10 minuten max.  en als dat toch te ver voor je mocht zijn dan is er altijd nog een shuttle bus die je voor de ingang afzet.
Iedere hal heeft zijn eigen “specialiteit”; diepvriesproducten, versproducten, retailtechniek, fine food etc. De gehele week zijn er iedere dag seminars, verkiezingen, praatshows, thema’s en introducties. De duitse pers is dan ook goed vertegenwoordigt, live verslagen op radio en tv. In nederland hebben we er volgens mij niets van mee gekregen. Op zich jammer dat consumenten niet op deze beurs terecht kunnen. Als mensen zouden weten wat er allemaal voor lekkers te koop is…
Het wordt nu toch bepaald door het inkoopbeleid van enkele grote retailers. De kleine speciaalzaken proberen wel eens wat maar het mankeert hen vaak aan slagkracht om een bepaald product op grote schaal te introduceren. Daar ligt m.i. nog een leuke uitdaging; speciaalzaken verenigt u en onderscheidt u door het inkopen van een schier eindeloos lijkend assortiment van lekkernijen wereldwijd!

De logistiek kunnen wij voor u regelen!

 

 

Misschien ook interessant:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *