5 regels bij het kiezen van een 3PL


5 belangrijke regels om de juiste 3PL partner te kiezen

De logistieke markt groeit ieder jaar harder. Bedrijven die zich in de supply chain bevinden moeten zich dus meer en meer onderscheiden om hun marktaandeel te behouden én om nieuwe klanten aan te trekken. Eén van de oplossingen om dit doel te bereiken is om samen te werken met een 3PL partner. 3PL is een engelse term en staat voor Third Party Logistics. Een derde partij die de logistiek voor u uitvoert. De 3PL is een logistieke dienstverlener die het beheer van opslag, orderpicken, transport en diverse aanverwante diensten integreert.

Kolibri Logistiek is een 3PL partner. Om de meest concurrerende te zijn in de logistieke markt, volgen wij 5 belangrijke regels;

3PL

Als 3PL werken wij veel samen met internationaal bekende bedrijven.

Locatie van de 3PL

1-De locatie van de 3PL is heel belangrijk. We moeten dicht bij de belangrijkste scheepvaart-, trein- en truckings routes zitten. Dus zitten we dichtbij de haven van Rotterdam, wat een strategische locatie is voor een Internationaal Distributie Centrum om uw goederen over geheel Europa én ver daarbuiten te  vervoeren.

Specialisatie

2-Wees gespecialiseerd: Wij zijn gespecialiseerd in fulfillment van e-commerce en ook in de opslag en distributie van biologische producten. Hierdoor is ons magazijn efficient ingericht en heeft het de mogelijkheid om alle stadia van fulfillment op te schalen.

Customer service

3- Customer service: We hechten veel waarde aan een sterke relatie met onze klanten. We zijn tenslotte partners. Om dit te bereiken focussen we op een individuele service, onze mensen weten wat uw specifieke wensen zijn. En wij bieden onze mensen een vast dienstverband zodat u altijd dezelfde contactpersoon heeft die exact weet wat u wilt.

Value Added Logistics

4-Bied meerdere Value-Added diensten; Wij onderscheiden onszelf door het aanbieden van meerdere value-added diensten afhankelijk van de wensen van onze klanten. Denkt u bijvoorbeeld aan werkzaamheden als verpakken of assembleren, of diensten als etiketteren, voorraadbeheer of verzenden van pakketten en/of pallets.

Technologie

5-Zorg voor de juiste technologie. Wij hebben de juiste tools om te communiceren met uw systeem. Vandaag de dag komen klanten nog maar zelden in ons magazijn. Dus voldoet ons WMS aan criteria als betaalbaar, robuust, simpel en flexibel. We kunnen koppelingen maken met diverse webshop platforms als Woocommerce, Magento, SEO shop en Presta shop. Maar een EDI verbinding kan bijv. ook. Dit ideale systeem geeft de complete controle over alle stadia van het fulfillment proces van de klant en de logistieke dienstverlener.

Conclusie

Samenvattend kunnen we stellen dat de logistieke sector zeer concurrerend is en om te slagen zullen we ons moeten onderscheiden. Deze 5 componenten dragen bij aan de goede prestaties van ons bedrijf; locatie, specialisatie in een niche, customer service, meerdere Value-Added-Logistics diensten en de juiste technologie. Wilt u ook meer concurrerend en efficient zijn? Stuur een e-mail naar [email protected] of vul de bespaarcheck in!

 

Misschien ook interessant:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *