Hoe kiest u de best geschikte webshop software?


Gaat u net een webshop beginnen, of bent u op zoek naar een nieuw, beter functionerend systeem? Dan komt er nogal wat op u af. Er duiken steeds meer mogelijkheden op als het gaat om webshop software, waardoor er veel te kiezen valt. Enkele namen zijn bijvoorbeeld Lightspeed (voorheen SEOshop), Shopify, Woocommerce of Magento. Maar waar houdt u rekening mee bij het kiezen van geschikte webwinkel software? Onze belangrijkste tip: baseer uw keuze zeker niet alleen op het bijbehorende prijskaartje, maar doe onderzoek en bepaal waar u echt het meeste aan heeft als ondernemer!

U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een webshopbouwer die gespecialiseerd is in 1 systeem, zoals Woocommerce of Magento. Dit kost wel wat, maar het gaat u enorm veel tijd schelen en u bent er min of meer van verzekerd dat u een professionele webshop krijgt. Waar moet u nog meer op letten bij het kiezen van een partij of software? In dit artikel leggen we dat graag aan u uit.

Webshop software; waar let u zoal op?

Zoals gezegd is het prijskaartje van de webshop software niet het meest belangrijk, maar uw budget speelt natuurlijk wel mee. Bekijk welke mogelijkheden er zijn, en werk met een platform waarbij u het meeste terugkrijgt voor uw investering.  Daarnaast let u bij een webshop platform op:

De mogelijkheden qua design

Kunt u uw webshop aanpassen aan uw huisstijl, of gaat dat veel moeite of geld kosten? Bekijk de diverse templates waar u gebruik van kunt maken, en bepaal of dit voldoende past bij uw bedrijf. Een webshop op maat kunt u het beste met open source software ontwikkelen, zoals Woocommerce of  Magento.

Is de webshop software geschikt voor mobiel gebruik?

Steeds meer mensen bekijken uw webshop op hun mobiel: hier mag dus niets misgaan! Het design van uw webwinkel moet dus mobielvriendelijk zijn, van de productpagina’s tot uw bedankpagina na het bestellen.

Goed te gebruiken voor SEO

Bent u met zoekmachineoptimalisatie (SEO) bezig? Dan moet u natuurlijk continu toegang hebben tot de metagegevens en teksten op de website, zodat u die kunt aanpassen. Onderzoek of dit mogelijk is met de software die u overweegt, zodat u op dat vlak straks niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Backoffice waar goed mee te werken valt

Is de ruimte waar u straks zelf in komt te werken, duidelijk en overzichtelijk? Kunt u gemakkelijk producten en beschrijvingen toevoegen, of is het allemaal verstopt en onhandig? Bespaar uzelf veel frustratie door hier van tevoren goed naar te kijken.

webshop software kiezen

 

We wijzen u graag nog op andere tips, en vragen die u uzelf kunt stellen tijdens uw zoektocht:

  • Let op de betrouwbaarheid en de stabiliteit van het softwarebedrijf
  • Test de helpdesk van het softwarebedrijf uit (als die er is) om erachter te komen hoe makkelijk het is om ondersteuning te ontvangen als u dat nodig heeft
  • Maak een demo account aan en bekijk de handleiding: is deze duidelijk, of roept dit veel vragen op?
  • Bepaal voor uzelf welke functies u gaat gebruiken, en onderzoek waar u een pakket zou kunnen afnemen dat afgestemd is op die functies
  • Bekijk recensies van anderen en vraag eventueel bekenden om hun ervaring
  • Biedt het bedrijf of de software buiten e-commerce nog andere mogelijkheden?
  • Is de webshop software geschikt voor grotere aantallen qua producten, of producten die complexer zijn?
  • Hoeveel tijd kost het om een webshop op te zetten met deze software?

Er kan behoorlijk wat tijd gaan zitten in het ontwikkelen en bijhouden van een complete webwinkel, welk webshop platform u ook kiest. Gaan de voorraden en bestellingen in een rap tempo omhoog dan kan een volgende stap zijn om een WMS (Warehouse Management Systeem) aan te schaffen. Hierin kunt u uw voorraden, orders en verzendingen in bijhouden. Kijk bijvoorbeeld eens naar CloudWMS.

Wanneer u op zoek bent naar een partij die na de betaling van uw klant de volledige bestelling afhandelt, bent u bij Kolibri Logistiek aan het juiste adres. Wij bieden onder andere webshop fulfillment, voor ondernemers die graag kosten en tijd willen besparen, zodat ze kunnen blijven doen waar ze écht goed in zijn: het ontwikkelen en verkopen van hun producten. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan gerust eens vrijblijvend contact met ons op, via 0180 – 590072 of [email protected].

Misschien ook interessant:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *