Hosting van uw (internationale) webshop: laat u kansen liggen?


In de wereld van conversieoptimalisatie is hosting nog weleens een ondergeschoven kindje. En dat is jammer, want de server waar uw webshop op gaat draaien is verantwoordelijk voor een aantal belangrijke factoren. Denk bijvoorbeeld aan de snelheid waarmee de productpagina’s laden, de vindbaarheid of de werking van de verschillende functies in uw shop. Het is daarom belangrijk om voor een goede, betrouwbare hostingpartij te kiezen die voldoende mogelijkheden biedt op het gebied van groei.

De juiste hosting partij kiezen

Hosting kiezen moet alleen als u kiest voor een open source webshop als Woocommerce of Magento. Wanneer u kiest voor een hosted webshop, zit de hosting al bij de maandelijkse pakketprijs in. Maar hoe bepaalt u welke hostingpartij geschikt is, en wat het beste bij u(w webshop) past? De kans is groot dat u er beter uitkomt als u uzelf de volgende vragen stelt:

  • Hoe lang bestaat het hosting bedrijf al?
  • Beheert deze partij de eigen servers?
  • Hoe is de partij te bereiken, en wanneer?
  • Heeft de partij een eigen technisch team, dat kan helpen bij problemen waar u tegenaan loopt?
  • Kunt u uit meerdere pakketten kiezen bij deze partij, en is het mogelijk om te wisselen of op te schalen tijdens de looptijd van uw contract?

Veel van deze informatie kunt u gewoon vinden op de website van de provider.

Hosting

Een goede hosting partij is essentieel voor online succes.

 

Het kiezen van de juiste hosting partij is heel belangrijk als u uw producten overal in Nederland wilt kunnen verkopen. Maar wanneer u plannen heeft om ‘internationaal te gaan’, is het nog meer van belang dat u voldoende aandacht besteed aan dit punt.

Hosting in het doelland: het overwegen waard?

Wanneer u in meerdere landen gaat verkopen, kan het verstandig zijn om hosting in het doelland te gaan overwegen voor dat gedeelte van uw webshop. Hoe kleiner de afstand is van de servers tot de afzetmarkt, des te hoger de snelheid van de site. Klanten kunnen de functies in uw shop beter gebruiken, en zullen sneller en prettiger online bij u kunnen winkelen. Los daarvan kan het ook heel gunstig zijn voor zoekmachineoptimalisatie om de beleving voor de bezoeker op deze manier zo gunstig mogelijk te maken.

Maar hoe bepaalt u óf uw doelland geschikt is voor lokale hosting? Daarvoor moet je een aantal afwegingen maken. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te weten wat de kosten zouden zijn, en hoe gemakkelijk u nieuwe content kunt publiceren vanaf uw locatie. Heb je te maken met een groot land, dan moet je misschien wel op meerdere locaties aanwezig zijn. Hoe betrouwbaar en snel is de infrastructuur in het doelland? Is er een goede hostingpartner beschikbaar, die voldoende kennis heeft van de lokale markt? Het kan ingewikkeld en tijdrovend zijn om hiervoor onderzoek te doen en de juiste beslissing te maken.

E-commerce in het buitenland: maak ook op logistiek vlak de juiste keuze

Als u het gevoel heeft dat de Nederlandse markt verzadigd is, kan de zogenoemde crossborder e-commerce u nog veel omzet gaan opleveren. Wanneer u deze plannen heeft, is het uiterst belangrijk dat u zich bewust bent van het feit dat ieder land een geheel eigen afzetmarkt is. De reden dat er momenteel nog niet veel succesvolle Nederlandse internationale webshops zijn, is omdat er niet voldoende onderzoek gedaan wordt naar de doelgroep, de regels, de behoeften en de mogelijkheden. Om meer zekerheid te creëren en er zeker van te zijn dat u op de juiste manier zaken doet in het buitenland, is het verstandig om te kiezen voor een logistieke partner die weet wat hij doet. Wilt u bijvoorbeeld Thaise kruiden laten importeren om in Nederland te gaan verkopen, of is uw product afkomstig uit Amerika? Dan kan Kolibri Logistiek ervoor zorgen dat het transport naar Nederland vlekkeloos verloopt. Luchtvracht, zeevracht, het inklaren van uw goederen en natuurlijk het regelen van natransport naar onze loods: dit soort diensten kunnen we bieden vanaf iedere locatie in de wereld. Vervolgens kunnen wij de goederen weer distribueren door geheel Europa. Lees gerust eens meer over onze fulfillment diensten. of beter nog; neem direct contact op! Tel. 0180-590072

Misschien ook interessant:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *