Netuba Turkish Trade Award


Netuba, ons eerste contact met Turkije.

Op 22 maart j.l. bezocht ik de Netuba (Netherlands-Turkey-Business-Associaton) Turkey Trade Award op het stadshuis van Rotterdam. Het evenement werd gehouden ter ere van  de 400 jaar handelsbetrekkingen tussen Turkije en Nederland.

De ambassadeur van Turkije, Dhr. H.E. Ugur Dogan speeched;

In 1612 zette Cornelis Haga voet aan wal in Istanbul en presenteerde zijn aanbevelingsbrieven aan de sultan van het toenmalige, grote,  Ottomaanse Rijk. Dat was de start van een relatie die gebaseerd was op handel. Vandaag de dag is nederland één van de grootste buitenlandse investeerders in Turkije. Turkije zelf wil economische groei en voor die groei heeft het investeerders nodig maar ook jonge, slimme ondernemers met goede ideeen.

Daarna sprak de voorzitter van de NETUBA Dhr. Bert de Nooijer;

De relatie tussen Nederland en Turkije is gebaseerd op vertrouwen. Vertrouwen is belangrijk in Nederland maar nog belangrijker in Turkije. Je moet elkaar echt goed kennen voordat je ook maar over zaken kunt spreken. Relaties en kontakten zijn zeer, zeer belangrijk.

Daarna sprak Robert Ruhl, van de ING bank;

De economische situatie in Turkije is goed, beter dan in de meeste landen in Europa, inclusief Nederland. Turkije staat op plaats 18 op de wereldranglijst wanneer het gaat om Bruto Nationaal Product. Nederland staat op plaats 17, dicht bij elkaar maar het is waarschijnlijk dat ze in 2014 stuivertje wisselen en Turkije op plaats 17 staat en Nederland op 18. De groei in Turkije wordt met name verwacht in de volgende sectoren; Farmacie, Automobiel industrie, Agricultuur en Technologie.

En dit is interessant voor Kolibri Logistiek. We doen nu al zorglogistiek en we willen daar in doorgroeien. We hopen hier op de Netuba contacten te leggen met bedrijven die medische artikelen vervaardigen en die een logistieke partner zoeken in Nederland. Als groei wordt verwacht in Farmacie, dan is dit het moment om kontakten te leggen. Onze logistieke dienstverlening bestaat uit:

Dit alles onder de noemer fulfillment. En dat is wat deze bedrijven nodig gaan hebben, een logistieke partner die hun gehele logistieke proces kan afhandelen. Een one-stop-shop partner!

Na de speech van  Robert Ruhl was de uitreiking van de  Netherlands Turkey Trade Award die werd gewonnen door Imtech shipping.

Netuba Turkey Trade Award
Netuba award

Links; Netuba voorzitter Bert de Nooijer, midden; Ambassadeur van Turkije  H.E. Ugur Dogan, rechts; Award winnaar Imtech Marine Dhr. van Velzen

 

Misschien ook interessant:


Een reactie op “Betaalmethode bepaalt succes webshop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *