Dropshipping


Dropshipping: een kans voor u als fabrikant of groothandel?

In tijden waarin het economisch niet optimaal gaat, is het goed om te kijken naar kansen. Bijvoorbeeld naar kansen om uw omzet/afzet verder te vergroten. Groeien tegen de stroom in. Eén van de mogelijkheden om dit te bereiken is dropshipping.

Wat is dropshipping?

Als groothandel of fabrikant van producten zult u misschien niet direct hebben gekeken naar de mogelijkheid van dropshipping. Begrijpelijk, want het werkt net iets anders als wat u als fabrikant of groothandel gewend bent.

Bij dropshipping, een vorm van ‘doorverkoop’, verkopen bijvoorbeeld webshop eigenaren direct aan de eindklant. Ze zijn ook de facturerende partij. Orders worden vervolgens doorgezet aan de dropshippingpartij, misschien bent u dat straks wel. Deze partij zorgt vervolgens voor fysieke levering van het product aan de eindklant. De factuur gaat naar de tussenhandelaar, dat kan de eerder genoemde webshop zijn.

Wie doen er aan dropshipping?

Dropshipping heeft een aantal voordelen. Niet alleen voor u als groothandel of fabrikant, maar ook voor webshops.

Voordelen voor webshops zijn onder andere:

– Geen noodzaak om voorraad aan te houden

– Besparing in tijd en kosten op het logistieke proces

– Redelijk risicoloos omdat er maar weinig investering benodigd is

Voordelen voor u als groothandel of fabrikant kunnen zijn:

– Het creëren van een extra verkoopkanaal

– Bedienen van een breder deel van de markt

– Beschikking over een database met gegevens van uw eindklanten

– U kunt kleinschalig starten en dit steeds verder uitbouwen

Logistieke impact

Een mogelijk nadeel van dropshipping voor u als fabrikant of groothandel kan het logistieke proces zijn. Waarschijnlijk bent u als organisatie ingericht op volume- of bulktransport. Wanneer u aan de slag gaat met dropshipping, is fijnmazige distributie een absolute must. De eindklanten zullen immers geen hoge volumes bestellen, maar vaak één of enkele stuks.

Dropshipping

Geen hele pallets maar losse stuks versturen.

Kolibri Logistiek denkt als specialist in fijnmazige distributie graag met u mee wanneer het gaat om een goede oplossing voor uw dropshippingactiviteiten. Bij Kolibri Logistiek kunt u rekenen op flexibele opslag en bent u ook in de startfase van uw dropshippingactiviteiten al welkom. We ontzorgen u graag, dat kunnen we doen van opslag tot assemblage en van orderpicken tot het verzenden van pakketten.

Neem contact op! Dan bespreken we de mogelijkheden om te zorgen dat u zorgeloos van start kunt met dropshipping zonder dat u daarvoor uw logistieke processen aan moet passen.

Misschien ook interessant:


Een reactie op “Betaalmethode bepaalt succes webshop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *